csillagtura.ro

Mondjuk ez is lehetne

Az a sok téma, amivel így vagy úgy, többnyire hobbiból foglalkozom, illetve tervezek foglalkozni, kinőtte a régi helyét, és teljes függetlenséget kíván magának. A régi, főleg amatőr csillagászattal foglalkozó felület mellett a csillagtura.ro oldalon irodalomtól programozáson át, útba ejtve a fényképeket és a zenét,  előfordul majd minden, ami hozzám tartozik, rólam szól. Van néhány képregény-izém, azoknak itt a helyük. Azt hiszem, nem kevés egy ember ahhoz, hogy bejárja a komoly mérésekhez szükséges fegyelem, a játékos kockulás és hexahedronkodás, az irodalom, a zene és a csillagászat közötti vidékeket. Ez talán valamelyes káoszt eredményez majd – de hát nem lehet kaotikusabb nálam, nálunk, az embernél. És mindenképp kapaszkodó lesz, hogy ha elég nagy horderejű a kérdés, akkor a kérdéstől függetlenül a válasz már ismert: 42.

Blog? A szoftvere igen, az egyszerűség kedvéért wordpress-t telepítettem házi pluginokkal. Mert a wordpress-től tudjuk: code is poetry. Tartalmilag nem, mert messze nem naplóként fogom használni. Tehát aki jót akar magának, az nem blogként, hanem honlapként hivatkozik a csillagtura.ro-ra.

Többnyire magyarul fogok írni (vagy rajzolni), az érdekesebb témákat megírom angolul, vagy ha olyan, románul.

A Bükkből hazajövet az egyik csillagtúráról hívta fel valaki a figyelmemet, hogy angolra fordítva a csillagtúra szót és azt a tevékenységet, amit a Bükkben csináltunk, eléggé érdekes a végeredmény. A megfelelő szinonimát választva ugyanis az angol csillagtúra: Star Trek. Erre, esküszöm, nem gondoltam, amikor a nevet választottam. Az égboltismereti túráknak sokkal gyakorlatiasabb logika mentén találtam ezt a nevet. Ám jól van ez így is :)

kereses_szingli_kisebb

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail