animgif frontend zip date
2022-12-04T19:21:42+02:00
elsetalok_220

Erdei séta

Korábbi bejegyzésben írtam arról, hogy mennyire tele van a hócipőm a mai internettel: a keresőmotorokat mérgezik, az ingyenes programokat bloatolják vagy durva bundleware-ek, ha nem is egyenesen trójaiak. Néhány kivételtől eltekintve.

A parancssoros imagemagick programcsomag mindenképpen megérdemli az elismerést. Ingyenes, gyors, sokoldalú. Az előnye az egyetlen hátránya: parancssoros. Csuklóból én sem tudom paraméterezni, frontend pedig sokféle van (lásd az első bekezdést), ezért inkább fejlesztettem egy saját frontendet windows alá.

Nevet sem adtam neki, animgif-készítő program, a továbbiakban program. A program mindent elvégez a háttérben, vagyis a felhasználói felületen összeválogatott képállományokból vagy videóból és a megadott opciókból megfogalmazza az imagemagick számára a szkriptet, és odabízza a piszkos munkát.  Az imagemagick a felbukkanó szöveges ablakban fut, hogy legyen valami feedback is a felhasználó számára. Az opciók nem pont azok, amiket a tutoriálban leírtam – kísérletezgettem vele még azóta, s általános célra ezek az opciók váltak be.

A csatolt képeket a fényképezőgépből kiesett JPG-kből, illetve a scopium bolygókamerából érkező avi-ból rakattam össze, semmit sem kellett csinálnom a nyers fájlokkal, csak beválogatni/ritkítani őket, ellenőrizni, hogy jó sorrendben vannak, és már kaptam is a végeredményt. Biztosan van hasonló frontend vagy más ingyenes program, de én nem találtam. Ezért fejlesztettem ki a sajátomat.

Viszlát reklámok, viszlát nem kívánt programok, viszlát mindenféle vackok.

A program az asztalomon a Nagyvárad-Félixfürdő vasútvonallal a hátterében :)

A program az asztalomon a Nagyvárad-Félixfürdő beaszfaltozott vasúti átkelőjével a hátterében… Az aszfaltban sínek fekszenek :)

A programot az ingyenes Lazarusban fejlesztettem, windows xp és 7 alatt teszteltem. Induláskor a c:program files mappában keresi az imagemagick komponenseit, ha ott nem találja (például mert az IM nincs installálva), akkor elirányít az imagemagick letöltések oldalára. Használata természetesen ingyenes. Visszajelzést az itt elérhető emailcímen lehet küldeni. Időnként érdemes visszajárni ide update-ekért. A program jelenlegi verziója animgif frontend zip date 2022-12-04T19:21:42+02:00 – a verziószám nem más, mint a letölthető zip fájl dátuma a szerveren ISO 8601 szabvány szerint. A program maga nem tartalmaz verziószámot, csupán a fejlécében van ott egy tájékoztató jellegű dátum és időpont, hogy kb. mikor nyomtam meg a fordító F9-ét.

Felhők Csíkszépvizen

Felhők Csíkszépvizen

Szintén Csíkszépvíz, a gátnál

Szintén Csíkszépvíz, a gátnál

A Szaturnusz rögzítése bolygókamerával: kevés a fény, sok a zaj, nyugtalan a légkör

A Szaturnusz rögzítése bolygókamerával: kevés a fény, sok a zaj, nyugtalan a légkör

felhok_2

felhok_3

Pálcika-Pygmalion

Pálcika-Pygmalion

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail